Маленька Аліна повинна була народитися у пологовому в Києві. Її мама та тато мріяли про свою донечку. І вже уявляли як будуть виписку з пологового з повітряними кульками, квітами та багато чим іншим.

Натомість Алінка народилася у Львові передчасно, після того, як її мама, Євгенія, провела кілька діб у дорозі, втікаючи від війни.

Як розповіла  Євгенія, про війну вона дізналася зранку 24 лютого.

«Мама зателефонувала до мого чоловіка і сказала, що розпочалася війна. Вона телефонувала до нього, тому що я була вагітна і вона переживала аби чого не сталося зі мною і дитиною», - згадує вона.

Євгенія пригадує, що ще напередодні ввечері  вони з чоловіком розмірковували чи буде війна і дійшли висновку, що такого статися не може, тому що це – нереально. І буквально через кілька годин отримали жахливу звістку.

За її словами, шоковані та ще не пробуджені вони з чоловіком пішли варити каву. Мозок ще не сприймав нової інформації та реальності.

«Ми дивилися новини і вирішували їхати чи залишатися в Києві. Були аргументи за і проти. Але таки вирішили їхати», - розповідає Євгенія.

Дорога до Львова тривала дві доби. Молода, тоді ще – майбутня, мама вперше нормально поїла, помилася та лягла відпочити вже у Львові. І тут дитинка вирішила з’явитися на світ.  

«О 4.45 26 лютого Алінка народилася. Вона недоношена, народилася на 36 тижні вагітності. Мабуть, ці події, поїздка та нерви спричинили передчасні пологи», - вважає вона.

Молода мама розповідає, що у Херсоні у неї залишилися родичі та друзі. Проте родина оберігає її від надмірних стресів, тому що вона годує дитину.

Бабуся Алінки Олена тішиться своєю онучкою.

«Лікарі хвалять її з перших хвилин народження. Кажуть, що вона – боєць», - розповідає Олена.

Про евакуацію вона розповідає, що в автомобілях були маленькі діти та вагітні жінки. Всі – в однаковому становищі.

І всі сподівалися повернутися додому невдовзі. Тому не брали з собою багато речей. І коли Алінка народилася, то з речами для неї допомогли люди, які зараз стали рідними.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», львівська реставраторка ікон Марія Боньковська, чиї сини в ці хвилини боронять Україну від московсько-рашистської орди, створила Богородицю у камуфляжі.  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ