Після чотиригодинної операції розчавлені пальчики чотирирічної Ганусі, яка запхала праву руку у електросічкарню, вдалося врятувати.

Про це «Вголосу» повідомив завідувач операційного відділення 8-ї  міської клінічної лікарні Львова Мар’ян Кузьмак.

За його словами, під час операції було виконано металосинтез множинних переломів першого, другого та третього пальців правої кисті, забрано відмерлі тканини, відновлено цілісність капсули суглоба, сухожилків, перевірено судинно-нервові пучки та звільнено від компресії.

«Враховуючи,  що дитячий організм має здатність добре відновлюватися, і що це – права рука, ми зробили все, аби зберегти ці пальці», - каже хірург.

 Мар’ян Кузьмак каже, що сьогодні перший і третій пальчик дитини виглядають добре. А ось вказівний був найбільше травмований, але шанси, що він загоїться і буде функціонувати, досить великі.

Мар’ян Кузьмак, 8 лікарня
Під час операції

Лікар розповів, що травма сталася приблизно о 2-й годин дня. А до лікарні у Львові дитину доставили за півтори години. Її відразу почали рятувати.

«Коли Ганусю привезли, вона була при свідомості, перелякана, збуджена, плакала», - розповідає хірург.

Операція тривала чотири години. Дитину оперувала бригада з восьми медиків.

Мар’ян Кузьмак також спілкувався з мамою, яка розповіла, що вона працювала на січкарні, коли до неї прибігла донька. Малій було все цікаво, то ж вона запхала ручку в апарат. 

Зараз дівчинка перебуває у 8-й лікарні, почуває себе добре, рухається, спілкується.

«На перев’язках права кисть виглядає досить добре, набряку нема, пальчики рухаються», -  говорить лікар.

Гануся лікуватиметься у лікарні ще днів десять. Але сама реабілітація триватиме ще три дні.

Мар’ян Кузьмак зауважив, що дітей з такими травмами, на жаль, досить часто привозять до лікарні.  У його практиці є 15 маленьких пацієнтів, які пхали ручки, куди не можна.

«Але такі операції приносять мені задоволення, бо в дітей дуже добре все гоїться навіть після важкої травми», – зізнався він.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 30 вересня до Львова з Турківського району до Львова вертоліт доставив чотирирічну дівчинку, рука якої потрапила в електросічкарню.

ІА "Вголос": НОВИНИ