Академія футболу «Рух» стала справжнім емоційним вибухом для діток, які вимушено покинули рідні домівки та переїхали у Львів. Молодим футболістам показали, як функціонує Академія та чим вона живе. Президент ФК «Рух» Григорій Козловський вручив пам'ятні подарунки хлопчакам.

Сьогодні, 23 травня, неподалік Львова, у Винниках, юні спортсмени, які переїхали до Львова з різних куточків України у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії в нашу країну, мали змогу подивитися як живе Академія футболу «Рух».

Для хлопчаків провели ознайомлювальну екскурсію комплексом та показали, як живуть вихованці Академії.

Хлопці мали можливість сфотографуватися з унікальними скульптурами на території комплексу, зокрема, величезний кубок Ліги чемпіонів та обеліск у вигляді кубка Чемпіонату світу.

Гуляючи територією Академії ми зустріли відомого українського футболіста, ексгравця Збірної України В'ячеслава Шевчука. Зараз, В'ячеслав є спортивним директором футбольного клубу «Верес».

Після прогулянки, президент ФК «Рух» подарував юнакам спортивні форми з емблемою «Атлетіко». Як розповів сам Григорій Козловський, вони давно співпрацюють з всесвітньовідомим футбольним клубом і вирішили підтримати українських діток у такий важкий час.

«Львівський «Рух» разом з футбольним клубом «Атлетіко» (Мадрид) вирішили провести таку акцію для діток-переселенців, які живуть у Львівській області. Я думаю такий шматочок радості для них зараз точно не завадить. Вони сповна насолоджуються, і це буде яскравим спогадом для них. Хочу подякувати клубу «Атлетіко», який долучився до допомоги у нелегкий для нас час", - наголосив Григорій Козловський. 

Президент клубу особисто одягав гетри юним футболістам.

Хлопчаки були задоволені подарунками. Бракувало лише м'яча, щоби на повну насолодитися грою на одному з найтехнологічніших футбольних полів України.

«Мене звати Гліб, я з Донецької області. В нас сирена не закінчувалась. На нас запускали дуже багато ракет. Зараз я живу з мамою та бабусею в модульних будинках. Я займався футболом вдома, і зараз хочу продовжити свій шлях», - розповів Гліб.

Хлопці були задоволені такою атракцією, адже попри нормальні та достатньо комфортні умови проживання, ці діти мають мало можливостей для того, аби показати себе та радіти життю, як це було до війни у рідних домівках. Сьогодні цим домом для них став Львів.

Керівництво клубу також запропонувало наступного разу приїхати до них на тренування у новій формі та позайматися з професійними тренерами.

А ще «Вголос» писав про досягнення юнацької команди:

Історичний момент: львівський «Рух» вийшов у юнацьку Лігу чемпіонів

Було дуже страшно, ракети впали поруч з нашим стадіоном

ІА "Вголос": НОВИНИ