Про це повідомили у департаменті міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації.

«У десятиденну подорож до найцікавіших міст Німеччини вирушили із Львівщини 26 дітей Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО. Учні побувають у шести містах, де на них очікують цікаві екскурсії, майстер-класи та навіть німецький Діснейленд», - зазначила директор департаменту Поліна Лі.

Загалом закордонні канікули розпочнуться із відвідин музею у місті Ліндлар, де на час поїздки проживатиме група, а опісля – містечка Фрілінгсдорф. Наступного дня заплановані відвідини міста Кьольн та його знаменитого собору, а також музею шоколаду. Окрім цього у Кьольні дітлахи матимуть змогу відвідати ще один цікавий музей "Одіссеум".

Також діти побувають у Дюссельдорфі на програмі політичної школи у залі пленарних засідань Парламенту, відвідають місцевий зоопарк та послухають виступ українського музичного гурту "Тріода". Повернувшись назад до містечка Ліндлар, школярі матимуть змогу пройти майстер-класи із місцевим пекарем та ковалем прикрас. У місті Брюл на них чекатиме німецький діснейленд – парк "Фантазіяланд", де вони проведуть цілий день.

Згодом у Райнбаху дітей особисто прийматиме міський очільник, також на учасників туру чекатиме басейн. Католицьке Різдво діти зустрічатимуть у Ліндларі, де їм організують семінар із чаклунства. Останній день канікул школярі проведуть у німецьких родинах.

Зазначимо, що поїздка відбувається з ініціативи громадської культурно-просвітницької організації "Український дім" у Дюссельдорфі, за сприяння департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА. Комфортабельний автобус також надали благодійники.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ