Колектив центру влаштував для незвичних відвідувачів справжню святкову програму відпочинку, яка рясніла різноманітними розважальними та культурно-мистецькими заходами, повідомляє «Народна армія». 

«Наш колектив уперше стикнувся з таким завданням, адже постійними відвідувачами нашого закладу є військовослужбовці, учасники АТО, ветерани та члени їхніх родин, а тут — діти зі школи-інтернату. Тому довелося всім колективом думати, як їх зустріти, що запропонувати, як розважити, аби за п’ять днів перебування здивувати атмосферою Західної України», — розповів начальник Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» полковник Василь Вовчанський.

Запропонована програма дуже сподобалася гостям із Донбасу. Разом із санаторно-курортним розпорядком діти мали цікаву культурно-розважальну програму. Зокрема, вони побували в Музеї історії Трускавця, Художньому музеї Михайла Біласа, Дрогобицькому драматичному театрі. Покаталися з гірки в гірськолижному комплексі «Буковиця» у Східних Бескидах, поблизу міста Борислава. Відвідали розважальне шоу в Трускавецькому дельфінарії розважально-оздоровчого комплексу «Оскар», який дуже допомагає в реабілітації воїнів-учасників АТО.

Більшість дітей — вихідці із проблемних сімей: у когось немає батька, у когось батьки не можуть повною мірою забезпечити потреби підлітків тощо.

«У Трускавці дітям дуже сподобалося, — зауважила Вікторія Шуміловська, яка супроводжувала їх із Донбасу. — Вони вперше здійснили справжню подорож. Тут їм відкрилася Україна, яку вони ще не бачили. Вони відчувають гостинність місцевих людей, які роблять усе, аби їм було комфортно. Гадаю, ці новорічні та різдвяні свята запам’ятаються їм на все життя, адже стільки позитивних вражень вони ще не мали».

Перед поїздкою в Трускавець вихованці Бахмутської школи-інтернату два дні побували в Києві. Хлопці відвідали з екскурсією Міністерство оборони України, поспілкувалися з Міністром оборони України генералом армії України Степаном Полтораком, який і запропонував їм побувати в Трускавці. Все це стало можливим завдяки відомому волонтерові Іллі Лисенку, якого на Донбасі прозвали «Хоттабичем». Він багато спілкується з дітьми зі школи-інтернату та всіляко допомагає їм. До волонтерської допомоги дітям Донбасу долучилися й небайдужі військовослужбовці та працівники Збройних Сил України.

«Мені тут дуже сподобалося, — розповів Максим, вихованець Бахмутської школи-інтернату. — Канікули чудові. Запам’яталося кафе «Майстерня шоколаду», картини в музеї Михайла Біласа та багато іншого. Хотілося б іще раз сюди приїхати».

Проте найбільше запам’ятався гостям Святвечір із дотриманням усіх місцевих українських традицій. Працівники центру вирішили, що дітям потрібно зробити подарунок, який би відповідав українській національній культурі. Вибір зупинили на національних вишиванках. Звісно, хлопці на таке не сподівалися й були дуже задоволені та вдячні, адже вони тепер мають справжні вишиванки, які нагадуватимуть їм про Трускавець і гостинних людей Львівщини.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ