Жінка, яка кинула напризволяще двох своїх діток, в результаті чого одна з них померла, може уникнути покарання. Апеляційний суд скасував вирок для Владислави Трохимчук.

Про це поінформували у у прес-службі столичної прокуратури.

Раніше, за даними РБК-Україна, горе-матір закрила в квартирі своїх двох дітей, однорічного Даню і дворічну Аню, і поїхала з цивільним чоловіком на 11 днів. Діти обдирали шпалери і їли власні фекалії. На восьмий день хлопчик помер, а дівчинка ще три дні провела з тілом брата. Її вдалося врятувати, хоча в неї вже почали відмовляти внутрішні органи.

Владислава Трохимчук була визнана винною і суд призначив їй покарання у вигляді восьми років в'язниці. Прокуратура Києва вважає, що суд першої інстанції виніс занадто м'який вирок і подала на апеляцію.

"Суд першої інстанції не знайшов підстав вважати дії обвинуваченої як умисне вбивство малолітньої дитини, а кваліфікував їх як залишення в небезпеці. По цій статті, суд призначив горе-матері покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Категорично не погоджуючись з кваліфікацією злочину та з призначеним покаранням за його м'якість, столична прокуратура оскаржила вирок в апеляційному порядку", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За підсумками розгляду апеляції на вирок, який раніше був винесений Трохимчук, скасували.

ІА "Вголос": НОВИНИ