Десятирічна дівчинка, яка втратила ногу через ДТП в Рудках Самбірського району, перебуває зараз у реанімації та потребує донорської крові ІІІ групи резус мінус.

Про це повідомляють на сторінці у соцмережі Львівської  клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

«Медики міської дитячої лікарні вже кілька днів борються у реанімації за її життя. Але наші компоненти крові, такої необхідної для цієї боротьби, вичерпуються.

Дуже просимо небайдужих із ІІІ(-) групою крові ЗАВТРА, з 9 00 до 12 00 прийти до нас та здати кров для дівчинки!», - говориться у повідомленні.

Донорів просять прийти до лікарні швидкої допомоги на Топольній (Миколайчука,9) та звернутися у відділення трансфузіології на першому поверсі. З собою мати паспорт.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос»,  у місті Рудки Самбірського району водій автомобіля «RENAULT PREMIUM» із причепом з’їхав на тротуар де перевернувся та зіткнувся із будівлею.

Внаслідок ДТП  на місці події загинув водій та два пішоходи: мешканець с. Хлопчиці Самбірського району 1974 року народження та мешканка с. Новосілки-Гостинні Самбірського району 1974 року народження.

Також травмовано двох дівчат: мешканку с. Хлопчиці, Самбірського району  2011 року народження та  мешканку с. Суслів Самбірського району 2005 року народження.

За словами головного лікаря з хірургічної роботи  Львівської міської дитячої лікарні Федіра Осима, дівчата перебувають у важкому стані.

Відомо також, що менша дівчинка, для якої зараз просять донорів здати кров, приїхала з татом до Рудок до музичної школи, де навчалася грати на бандурі. На жаль, через трагічний випадок, тато дитини загинув на місці. Мама на той момент перебувала за кордоном на заробітках. В чужу країну мама змушена була виїхати, тому що в родині є ще старша донька, хвора на ДЦП.

ІА "Вголос": НОВИНИ