10-річна Тетянка, яка у вересні постраждала внаслідок ДТП у місті Рудки Самбірського району Львівщини виписана із міської дитячої клінічної лікарні на амбулаторне лікування додому. Дівчинка самостійно харчується, сидить у ліжку та готується до вертикалізації, а в подальшому – до протезування.

Про це повідомляють на сторінці лікарні у соціальній мережі.

Як йдеться у повідомленні  у лічницю дитину доставили  у важкому стані. У неї була  закрита черепно - мозкова травма, забій головного мозку, мозкова кома, травми грудної клітки і живота, множинні переломи тазу та ампутація лівої ноги.

Завдяки проведеним реанімаційним заходам, життя дівчинки вдалося зберегти та відновити життєво-важливі функції  була проведена операція на лицевому черепі (високотехнічне оперативне втручання зі збереження жувального суглобу у  дитини). 

З перших днів перебування у відділенні інтенсивної терапії, фахівці з реабілітації почали працювати над реабілітацією Тетяни. Функція ручок та ніжки після множинних переломів повністю відновлена. Тетяна сама вже сідає і невдовзі почне пробувати ходити.

“Дівчинка  самостійно харчується звичайною не подрібненою їжею, усміхається, активна, самостійно сидить у ліжку та готується до вертикалізації, а в подальшому – до протезування. Додому йшла з  позитивним настроєм та, дякуючи Богу і нашим лікарям за збережене життя”, – розповідають у лічниці

Таня продовжуватиме лікування амбулаторно.

Нагадаємо, що  3 вересня, в місті Рудки Самбірського району трапилася жахлива дорожньо-транспортна пригода. Вантажівка, яка везла щебінь врізалась у магазин. За інформацією львівської поліції, водій тагяча Renault не справився з керуванням, виїхав на тротуар, збив електроопору та в’їхав у продуктовий магазин. Від удару завалилася частина будівлі.

Внаслідок аварії загинув водій вантажівки та двоє пішоходів. 

Батько Тетянки  прикрив собою доньку. Але сам загинув на місці. Дитина ж отримала чисельні важкі травми, їй довелося ампутувати ліву ногу на рівні нижньої третини стегна.

ІА "Вголос": НОВИНИ