В етері “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA таке порівняння «Дії» й електронного квитка навів Володимир Марусяк – юрист, депутат Львівської міської ради від «ЄС».

"Мобільний додаток для смартфонів «Дія» обійшлася державі в 3 млн доларів. Ми у Львові маємо електронний квиток і він коштує місцевим платникам податків 10 млн євро! Маємо старт ідеї електронного квитка 2012 року і наступного року будемо «святкувати» її 10-ліття. І маємо «Дію», яка вже до сьогодні дала великий стрибок вперед", - говорить він. 

Обранець переконує, що з появою електронного квитка багато проблем залишиться, адже це тільки одна з моделей роботи із перевізниками – тестування однієї частинки одного великого транспортного механізму.

«Електронний квиток – це один із елементів прозорих правил гри з перевізниками. Ми як депутати, на яких лежить відповідальність розпоряджатися коштами платників податків львівської громади, бачимо постійно картину, що вливаємо гроші в міський транспорт – як у суху землю.

 

У нас бракує менеджменту, який би мав генеральне бачення розвитку, транспортної системи громади. Не треба змушувати пересідати нас на маршрутки чи тролейбуси, чи не їздити правою смугою. Покажіть, що це насправді зручно!», - закликав пан Марусяк.

Водночас депутат переконаний, що потрібно було б насамперед протестувати систему електронного квитка перед тим, як його впроваджувати.

"У кожному бізнесі є поняття MVP (Minimum viable product – мінімально життєздатний продукт), тобто будь-яку систему перед впровадженням треба відтестувати. Не вгатити великі гроші, мільйони, а тоді казати: «не спрацювало». А спробувати на одному маршруті«, - підкреслив депутат від »ЄС". 

Нагадаємо, що за даними ЛМР, система електронного квитка у Львові має повноцінно запрацювати 13 січня 2022 року. 

Раніше ми писали де та як в Україні працює Е-квиток у громадському транспорті

Читайте також: На електронний квиток у Львові треба ще 1 млрд: чи запрацює система 13 січня

ІА "Вголос": НОВИНИ