“Дія” оновила сертифікат для авторизації. Застосунок переходить на нову кваліфіковану електронну печатку Мінцифри, яка потрібна для входу.

Про це повідомляє прес служба “Дії”.

Як йдеться у повідомленні, сьогодні “Дія” переходить на нову кваліфіковану електронну печатку.

“Увійти в Дію можна за допомогою BankID НБУ, обравши банк, у якому маєте рахунок. Для захисту даних ми використовуємо кваліфіковану електронну печатку Мінцифри. Банки її перевіряють та передають дані в Дію. Це дозволяє нам визначити користувача та підтягнути документи”, – зазначає пресслужба.

Водночас зауважують, що банки ще у процесі оновлення. 

«Якщо при авторизації ваш банк видає помилку, скористайтеся іншим засобом авторизації, наприклад, увійдіть за допомогою NFC у вашому закордонному або ID-картці. Усі банки попереджені, тож найближчим часом все працюватиме у звичайному режим», – резюмують фахівці програми.

За словами міністра  цифрової трансформації Михайла Федорова, застосунок «Дія» неможливо підробити, оскільки головне в ньому - не зовнішня оболонка, а підключення до різних державних реєстрів. «Дія» лише відбиває інформацію, яка в реєстрах уже наявна. Так, коли громадянин отримує свій ID-паспорт або закордонний паспорт, він потрапляє до демографічного реєстру, тож під час авторизації в «Дії» інформація підтягується лише звідти.

ІА "Вголос": НОВИНИ