За даними правоохоронців, до блокпосту у Кременній, що на Луганщині під'їхала колона із понад 25-автомобілів, які намагалися проїхати в місто Золоте.

«Ніяких протиправних дій проти громадян України не було! Виключно дотримання законодавства! Колона автомобілів поїхала в напрямку Золотого-4. Поліція продовжує нести службу», - йдеться у повідомленні.

Співробітники полку «Миротворець» зупинили автомобілі для передбаченої законодавством перевірки документів, але  громадяни відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських. У результаті виник словесний конфлікт, який пізніше переріс у штовханину.

У МВС зазначають, що спецпризначенець, відповідно до закону, здійснив попереджувальний постріл у повітря. Жодних спецзасобів чи зброї до осіб, котрі відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських, не застосовували.

Двох осіб поліцейські затримали.

Зазначається, що один із затриманих – водій авто, який здійснив наїзд на ногу спецпризначенцю, інший – перебував у розшуку. Також після огляду авто співробітники поліції вилучили 6 одиниць мисливської вогнепальної зброї. Після перевірки її обіцяють повернути власникам.

Як писав «Вголос», 9 жовтня на блокпост Золоте Луганської області прибули добровольці та ветерани АТО з метою не допустити розведення військ у населеному пункті.

ІА "Вголос": НОВИНИ