Цибуля – смачний та універсальний продукт, адже її користь для організму дуже цінна. Вона володіє протизапальною, антиоксидантною дією, зміцнює капіляри та підвищує імунітет.
Як зазначила дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Facebook, цибуля містить низку важливих для організму речовин.
1. Кверцетин володіє сильними антиоксидантними властивостями і протизапальною дією.
2. Антоціан надає деяким видам цибулі фіолетовий або червоний колір.
3. Аліцин додає різкий запах і смак, володіє антибактеріальною, антивірусною та антигрибковою діями.
5. Сапоніни мають протизакрепні властивості та знижують вміст холестерину у крові.
6. Речовини цибулі запобігають атеросклерозу.
7. Цибуля підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника.
ІА "Вголос": НОВИНИ