Цибуля – смачний та універсальний продукт, адже її користь для організму дуже цінна. Вона володіє протизапальною, антиоксидантною дією, зміцнює капіляри та підвищує імунітет.

Як зазначила дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Facebook, цибуля містить низку важливих для організму речовин.

1. Кверцетин володіє сильними антиоксидантними властивостями і протизапальною дією.

2. Антоціан надає деяким видам цибулі фіолетовий або червоний колір.

3. Аліцин додає різкий запах і смак, володіє антибактеріальною, антивірусною та антигрибковою діями.

4. Фруктани стають живильним середовищем для корисної мікрофлори кишечника.

5. Сапоніни мають протизакрепні властивості та знижують вміст холестерину у крові.

6. Речовини цибулі запобігають атеросклерозу.

7. Цибуля підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ