Про це розповіла дієтолог Альбіна Коміссарова, передає «Обозреватель».

З її слів, мед не є шкідливим продуктом, але й не панацея від усіх хвороб. Кілька чайних ложок цього продукту на день доповнять здоровий раціон.

Хоча мед містить дуже малу кількість вітамінів В, С, К та фолієвої кислоти, він є чудовим антисептиком. Його необхідно з'їсти понад 100 г за раз, щоб отримати достатню кількість поживних речовин.

Дієтолог розповіла про те, чи можна гріти мед. При нагріванні меду у понад 45 градусів утворюється фермент натуральної діастази, а якщо до 60 градусів і вище – руйнуються вітаміни меду. Тож не варто додавати мед до гарячого чаю – він втратить усі свої корисні властивості.

При нагріванні в меді утворюється проміжний продукт хімічного розкладання цукрів – оксиметилфурфурол, який є в будь-якій випічці, варенні, у печених яблуках. Наразі небезпечний вплив не доведено.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ