У с. Буща Здолбунівського району Рівненщини виник конфлікт між московськими попами та місцевою громадою, котра нещодавно вирішила приєднатися до ПЦУ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук.

«Для чого тітушки?» – запитав голова РДА. «Це православні християни», - відповів батюшка Московського патріархату з с. Білашів. Останній сьогодні вирішив покинути свою парафію та приїхав у Бущу. «Щоб не дати місцевій громаді, яка декілька тижнів тому двомастами голосів вирішила скинути московське ярмо і приєднатися до Православної Церкви України, увійти у свій храм і відправити в своєму храмі Службу Божу своєю мовою», - додав Сергій Кондрачук.

Також він написав: «Гроші не йдуть на Москву!» - переконував присутніх атєц Алєксандр з Мізоча, який, я думаю, як найбільший стійкій на Здолбунівщині ідєолог «русского міра», закріплений Рівненською єпархією МП як старший по «утіхомірєнію і прідушенію» тих наших релігійних громад, які остаточно і безповоротно вирішили підтримати єдину канонічну українську церкву».

«У мене немає ключів від храму, служби сьогодні не буде, я всіх обдзвонив" - трохи злякано говорив настоятель (громада каже, що тепер бувший) Свято-Михайлівської парафії с.Буща батюшка Олександр», - додав голова РДА.

Також Сергій Кондрачук розповів, що бущанці мудрі. «І місцеві чоловіки (та й жінки), які сьогодні, лише побачивши на подвір’ї свого храму представників Московського патріархату, як за командою, вишикувались на порозі своєї церкви, легко могли змести усіх тих приїжджих тітушок, проте вирішили уникнути поблизу святині фізичних протистоянь і діяти толерантно. А тому сьогодні, на момент перереєстрації релігійної громади, тобто юридичної фіксації нещодавно прийнятого рішення, двері храму було опечатано парафіянами ПЦУ».

Як писав «Вголос», Провокація: у Запоріжжі затримали зловмисників, які хотіли спалити церкву Московського патріархату.

Читайте також: «Збудуйте собі церкву»: на Рівненщині московський піп разом із родиною “захищали” храм від ПЦУ (відео)».

ІА "Вголос": НОВИНИ