Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, тарифи для споживачів, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення (в т.ч. для населення), будуть такі (з ПДВ):    на централізоване водопостачання — 5, 46 грн. за 1 куб.м.;  на централізоване водовідведення — 4, 02 грн.за 1 куб. м.

Водночас, Нацрегулятор затвердив тарифи і для споживачів, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення. Тобто для ліцензіатів, які придбавають в іншого ліцензіата питну воду з метою її подальшої реалізації споживачам та/або подають стічні води на очищення іншому ліцензіату за окремими тарифами на централізоване водопостачання та/або водовідведення. Відповідно для цієї категорії тарифи для ЛМКП «Львівводоканал» встановлено такі: на централізоване водопостачання — 2, 376 грн. за 1 куб.м. (з ПДВ); на централізоване водовідведення — 0, 624 грн.за 1 куб. м. (з ПДВ).

Внаслідок коригування енергетичної складової тарифу вартість послуг водопостачання зросте на 10%, тобто на 0,408 грн. з ПДВ, а водовідведення – на 5,6%, це 0,216 грн. з ПДВ.

ІА "Вголос": НОВИНИ