[media=161400,161401,161402,161403,161404,161405,161406,161407] 

«З початком зими питання енергозбереження все частіше спливає в інформаційному просторі. Всі говорять про підняття цін та неспроможність населення сплачувати необґрунтовано високі тарифи на комунальні послуги. Здається, що вже і діти знають, які у нас дорогі вода, газ, світло тощо.

Більшість порад з енергозбереження зводиться до встановлення пластикових вікон, лічильників, утеплення фасадів, заміни дверей тощо. Проте,  далеко не кожна родина зараз фінансово в спромозі замінити вікна в квартирі або утеплити фасад, адже це досить затратні речі. Насправді ж є багато елементарних способів економити енергоресурси, які є доступними будь-кому з нас.

Саме тому ми розпочали проведення тренінгів для дітей, основною метою яких є роз’яснення вичерпності енергетичних ресурсів нашої планети та усвідомлення того, що використовуючи їх розумно, ми не лише економимо сімейний бюджет, але й бережно ставимось до нашої екології. Змінюючи наші власні звички, ми можемо змінити щось на краще.

У формі гри зрозумілою та простою для дітей мовою показуємо та розказуємо про те, звідки беруться в наших домівках світло, вода, тепло, газ та як їх правильно використовувати.

Особисто для мене, як для батька, обізнаність моїх дітей та приклад, який вони показують є більш дієвими за будь-яку рекламу. Виховуючи корисні звички серед дітей, ми виховуємо їх і серед нас, дорослих», - розповідає ініціатор проведення заходів Андріян Гутник.

На відміну від стандартного шкільного уроку, організатори тренінгів «Енергозбереження. Почни з себе» в ігровій формі розповідають дітям про енергозбереження, влаштовуючи тести для перевірки, наскільки правильно школярі економлять енергоресурси в своїх домівках. Наразі такі пізнавальні уроки проводять у Франківському районі, але активісти обіцяють охопити якомога більшу частину львівських шкіл.

ІА "Вголос": НОВИНИ