Депутати Львівської міської ради розкритикували владу міста Львова, зокрема мера Андрія Садового, через хід створення Оперативного штабу інформування щодо ситуації із коронавірусом у місті, а також через перерозподіл бюджетних коштів.

Про це вони розповіли ефірі "Народного толк-шоу" 17 березня.

Так, депутат ЛМР від "ЄС" Сергій Івах зізнався: навіть львівські депутати достеменно не володіють ситуацією з коронавірусом, яка є в місті Львові.

"У нас створений Оперативний штаб - і туди відповідно до розпорядження міського голови входить Олег Березюк та депутат від "Самопомочі" як радник міського голови, - зазначив Івах. - Я ж сьогодні запропонував меру, щоб саме він очолив цей штаб, оскільки ситуація екстраординарна, бо він безпосередньо відповідальний за все, що відбувається у Львові. На жаль, він проігнорував це".

Також депутат зауважив: на тій же сесії міської ради сьогодні запропонував меру, щоб у склад цього штабу були включені депутати з різних фракцій. "Він теж це проігнорував та перетворив у чергове шоу. Це приниження місцевого самоврядування - так поводитися", - уточнив обранець.

При цьому депутат попросив журналістів, депутатів та громадськість стежити за тим, що буде відбуватися у сесійних залах. Особливо - щодо питань бюджету.

І розповів: "Сьогодні (під час сесії ЛМР, - ред.) в резервний фонд були перенаправлені кошти з загального фонду - 8 млн грн забрали з коштів зарплат вчителів, 3,7 млн грн - з культури. Також направити з цих коштів 3,2 млн грн - на департамент агломерації ЛМР. Депутати спочатку за це проголосували, а потім були шоковані. Бо цинізм влади вже дійшов до такого рівня, що ще умудрилися написати ухвалу, відповідно до якої забрали кошти з двох стадіонів - "Торпедо" і "Сільмаш". При цьому маніпулюючи: "Це ж кошти на лікування, а це - на стадіон".

"Це зухвала брехня у сесійній залі. І в мене складається враження: на стадіонах у Львові ніхто не дасть можливості зробити відкати, а на комунальних підприємствах - тут можуть бути.  Тому дуже важливо зараз стежити під час нинішньої ситуації за бюджетом Львова", - наголосив Івах.

А депутат ЛМР від ВО "Свобода" Андрій Рікота уточнив: "Те, що сьогодні у Львові спрямували 30 млн грн у Фонд боротьби із коронавірусом і 70 млн грн - у резервний фонд - для того, щоб мати кошти на випадок необхідності реагування. І це цинічні речі, я не чекав, що так буде. Бо щоб не знайти інших джерел - і забрати у вчителів?".

"Щодо департаменту агломераціїї - там, напевно, працевлаштовані близькі до мера люди - і туди він тихесенько скеровує кошти. Бо для когось війна - а для когось можливість нажитися - ще й у такий цинічний спосіб. Це дно. Щодо оперативного штабу, який створили у Львові - таке враження, що цей штаб створили для піару мера Львова", - резюмував Рікота.

ІА "Вголос": НОВИНИ