Спостерігається значне зростання торгівлі споживчими товарами між ЄС та традиційними союзниками Кремля у Центральній Азії.

Про це повідомляє The Telegraph.

Є побоювання, що нові маршрути, активність яких збільшилася на 60-80%, використовуються Росією для обходу західних санкцій, які мають паралізувати її військову машину.

Багато товарів, що поставляються, містять так звані технології «подвійного призначення», що мають як військове, так і цивільне застосування, і входять до списку товарів, заборонених до експорту на територію Росію.

Офіційні особи ЄС зазначають, що здебільшого пральні машини, вживані автомобілі та фотоапарати входять до числа товарів, що вивозяться з ЄС у такі країни, як Казахстан, Киргизстан та Узбекистан.

Ймовірно, багато товарів розбираються, а напівпровідники та інші компоненти використовуються для відновлення російських танків, бронетранспортерів та безпілотників-розвідників, пошкоджених на війні з Україною.

«Це величезна проблема, - сказало високопоставлене дипломатичне джерело в ЄС. - Величезна частина цієї структури санкцій підривається».

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ