[media=85565,85566,85567,85568,85569,85570,85571,85573,85574] 

Про це сьогодні, 5 грудня, під час виїзної наради повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, інформує кореспондент «Вголосу».

«Для запуску перинатального центру потрібно щонайменше 100 млн грн. Для завершення всіх  будівельних робіт і здачі об'єкта в експлуатацію – 150-160 млн грн, але точне число зможу назвати лише після проведення державної експертизи й уточнення проектно-кошторисної документації», – наголосив Олег Синютка, звертаючись до колективу.

Голова облдержадміністрації заявив, що головними помилками, які було здійснено під час таких масштабних робіт, стали відсутність гарантій фінансування і неможливість освоєння тих коштів, які в грудні 2014 року виділила Львівщині держава.

«Прикро, що гроші, які держава виділила Львівщині для проведення будівельних робіт у грудні минулого року, не було освоєно. І я прекрасно усвідомлюю, що цього року, коли ми знову проситимемо в держави кошти, матимемо на свою адресу закиди, мовляв, вам уже видавали гроші, які область не змогла освоїти в умовах величезного фінансового дефіциту», – пояснив Олег Синютка й додав, що сьогодні під час зустрічі з підрядником було досягнуто домовленості про уточнення проектно-кошторисної документації.

«На превеликий жаль, у зв'язку з девальвацією національної валюти кошторис буде більшим, аніж планували 2013 року. Тож наразі під час перемовин з підрядником намагатимемося завершити загальні будівельні роботи і роботи з накриття даху в межах півтора мільйона гривень. Це мусимо зробити до травня цього року», – сказав голова ЛОДА.

Своєю чергою, лікар-неонатолог обласного перинатального центру Леся Галицька запевнила, що ця зустріч відрізняється від попередніх спілкувань з очільниками області.

«Тепер ми нарешті відчули, що питання перинатального центру вийшло за рамки проблеми колективу. Бачимо, що голова облдержадміністрації оперує конкретними цифрами, орієнтується в ситуації, тому сподіваємося, що гроші буде скеровано й центр працюватиме. Адже в місті катастрофічна ситуація з породіллями  усі пологові будинки переповнено», – наголосила лікар-неонатолог.

Як писав «Вголос», 9 грудня під час сесії Львівської обласної ради директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка зазначив, що є постанова Кабміну про виділення 20 млн грн на реконструкцію перинатального центру, яке погоджено бюджетним комітетом Верховної Ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ