Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані планував візит в Україну у травні 2019 року для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє BuzzFeed.

Видання повідомляє, що Джуліані є почесним мером Анатівки - соціально-адаптаційного проекту у Київській області, який призначений для біженців з Донбасу. За допомогою цього проекту при посередництві Лева Парнаса та Ігоря Фрумана адвокат Трампа намагався влаштувати зустріч із Зеленським. Джуліані, за інформацією видання, повинен був підштовхнути президента України до розслідування щодо Байдена.

Раніше Джуліані заявляв, що його візит в Україну планувався для участі у зустрічі в неназваній єврейській громаді. Через деякий час у своєму пості в Facebook головний рабин Києва і України від Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад Моше Реувен Асман повідомив, що Джуліані запросили виступити від спільноти «Анатівка» та благодійної організації Фрумана з Нью-Йорка. Однак візит Джуліані був скасований, так як Зеленський відмовився від зустрічі.

Замість України Джуліані і Парнас вирушили до Парижа, де вони зустрілися з головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким, який був одним із джерел кампанії Джуліані по Україні, пише видання.

Нагадаємо, що адвокат Трампа отримав півмільйона доларів за допомогу компанії Парнаса.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ