У руках учасники пікету, а це переважно молодь, тримають плакати з написами «Всі ми діти однієї планети!», «Подивись на свою майбутню шубу» тощо. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами учасників акції, таким чином вони прагнуть нагадати прихильникам шкіряного та хутряного одягу й взуття, з чого зроблені їхні улюблені речі, й закликати переходити на штучні, «етичні» замінники.

Як зазначають молоді люди, «етичним» вони вважають одяг, створений без заподіяння болю живому, це передусім штучні хутра, шкірозамінники, тканини з рослинних матеріалів тощо.

В рамках заходу активісти громадської організації, що опікується тваринами-безхатьками, віддають у добрі руки котів та собак, яких вони підібрали на вулиці, трохи відгодували й полікували. За словами активістів, за останні три роки вони підібрали в місті майже 10 тисяч чотирилапих, у декого з них удома живе по кілька десятків цуценят та кошенят, яким шукають нових господарів. Також зоозахисники ведуть збір коштів на створення у Дніпропетровську притулку для бродячих тварин.

Щоб зацікавити перехожих, учасники акції пропонують скуштувати вегетаріанського печива, створеного без використання продуктів тваринного походження.

Всесвітній день захисту тварин відзначається 4 жовтня з 1931 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ