Це пов'язано з тим, що у «ДНР» отримали розпорядження бути в готовності негайного проведення «виборів» у випадку одержання команди з Москви, - повідомив у Facebook координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Також визначено, що «місцева влада» повинна бути готова, у разі отримання такої команди, до проведення виборів як згідно з виборчим законодавством України, так і за «законом про вибори ДНР». Відповідно до чого наразі формуються подвійні списки виборчих комісій і кандидатів», — зазначає Тимчук.

Також відомо, що вже сформовано списки кандидатів з представників команди Захарченка, а також осіб, які активно підтримують «ДНР» ( «політики» і «активісти») і які брали участь в бойових діях проти України ( «ветерани ополчення»).

«Наразі йде формування «дубльованих» списків для виборів за українським законодавством — з осіб, які користуються довірою керівництва «ДНР», але від 2014 року займали умовно нейтральну позицію, не порушили Закони України, і мають авторитет серед місцевого населення», — додав Тимчук. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ