Із 15 квітня і аж до 1 червня Росія призупиняє регулярні та чартерні авіарейси до Туреччини.

Офіційне пояснення уряду Російської Федерації - епідемічна ситуація у Туреччині та різке зростання кількості заражень на COVID-19. За добу у Туреччині фіксувалося до 55 тисяч захворювань на коронавірус.

Російські медичні служби наголошують, що більшість випадків завезених  британського та південноафриканського штамів коронавірусу фіксуються саме з Туреччини. Віцепрем’єрка РФ Татьяна Голікова запевняла, що скасування рейсів пов'язане із поширенням вірусу, але основна причина скасування авіасполучення - успішний візит президента України Володимира Зеленського до Реджепа Таїпа Ердогана, співпраця України та Туреччині у військовій оборонній сфері (зокрема, спільне виробництво безпілотників), зрештою, позиція Ердогана щодо окупації Росією українського Криму.

Як повідомила «Європейська правда», представниця російського уряду наголосила, що відбуватимуться лише авіарейси, що допоможуть росіянам повертатися додому з Туреччини, а також для тих осіб, що беруть участь у будівництві атомної електростанції Аккую. 

Також на взаємній основі збережуть два рейси на тиждень з Москви до Стамбула і навпаки.

Росіяни, які придбали туристичні поїздки до Туреччини, особливо на травневі свята, вже обурюються вимогою здавати путівки, зіпсованими відпустками. 

Читайте також...

ІА "Вголос": НОВИНИ