Загальна сума активів сотні найбагатших українців цьогоріч перевищила 53 мільярди доларів.

Про це повідомляє у своєму щорічному рейтингу сотні найбагатших українців тижневик "Фокус". 

Смак хлібу та бензину

Найбагатшим львів'янином вже вкотре визнали власника концерну «Галнафтогаз», бізнесмена Віталія Антонова. За оцінками видання, загальна вартість його активів становить 600 млн доларів. Концерну бізнесмена належить зокрема мережа заправок «ОККО», яка налічує понад 400 об'єктів по всій території України. 

Минулий рік, попори пандемію та загальний економічний спад, виявився вкрай вдалим для корпорації.  «Галнафтогаз» збільшив чистий прибуток на 54,4% (513,81 млн грн) у порівнянні 2019 роком – до 1,46 млрд грн.

Окрім нафтогазової сфери, інтереси Антонова зосереджені в будівництві. Йому належать будівельні компанії «Ваш дім» (яка активно забудовує район «Пирогівка» у Львові) і «Прогрестехбуд». Також підприємець контролює один з найбільших в Україні підприємств продуктового виробництва – концерн «Хлібпром». 


Зелена енергетика на марші

На 40-у місці розташувався львівський підприємець Зиновій Козицький, каптіал якого оцінюють в 297 млн доларів. Йому належить концерн «Західнадрасервіс», до якого входять сім сервісних і видобувних компаній. Крім того, він володіє кількома сонячними та вітровими електростанціями. Цікаво, що всі підприємства бізнесмена розташовані на Галичині – у Львівській та Івано-Франківській областях.


Будова на будові 


48-у позицію посів львів'янин Володимир Зубик, колишній народний депутат від Партії Регіонів. Він відомий перш за все як власник будівельної компанії «Інтергал-Буд», яка зокрема активно займається будівництвом у Львові. Вартість його активів оцінили у  272 млн доларів. 


Технологічні мільйонери IT-столиці


91-місце у рейтингу сотні найбагатших українців з капіталом у 160 млн доларів посів львівський бізнесмен Тарас Кицмей. Він є засновником і член ради директорів однієї з найбільших українських IT-компаній SoftServe, посів в рейтингу 91 місце з капіталом у 160 млн доларів. В офісах його компанії в 12 країнах працює близько 10 тис. співробітників. В Україні центри розробки розташовані у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську та Чернівцях.

ІА "Вголос": НОВИНИ