У Львові сьогодні, 1 січня, відзначили 110 років з Дня народження Степана Бандери.

Про це повідомляє кореспондент ІА "Вголос".

Святкові заходи відбулись біля пам'ятника Степану Бандері. Там пройшлоі віче. Участь у заході взяли представники влади, дисиденти, ветерани УПА.

"Не даймо нікому втратити нашу незалежність та державність. Степан Бандера усе, що мав віддав за ідею, страждав і боровся за неї. Він твердив, що з більшовизмом потрібно боротись до останнього подиху", - сказав голова Львівського Крайового Братства ветеранів національно-визвольної боротьби Олесь Гуменюк.

Голова Львівської обласної організації ВО "Свобода" Олег Панькевич зазначив, що зараз українські політики послуговуються націоналістичними гаслами, проте вони не розуміють їхньої суті.

"Час найвищий спитати владу, чи покарано винних у злочинах проти майданівців? Чи притягнуто до відповідальності представників злочинного режиму? Чи виконано вимоги Революції Гідності? Ці питання риторичні. І треба розуміти, що доки не відбудеться докорінних змін, на які чекають українці, доти триватиме боротьба. Сподіваюся, що цей новий рік стане не тільки роком пам’ятних дат, ювілеїв, а й роком нашої перемоги", - сказав Панькевич.

Фото: Львівська ОДА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ