[media=85752,85753,85754,85755,85756,85759,85761,85763,85764] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

На пероні військових зустрічали як героїв – з квітами і вітаннями «Слава Україні!».

Як зазначив командир взводу Артем, повернулися додому всі бійці, обійшлося без утрат.

«У зону АТО ми приїхали 22 жовтня. Спочатку два тижні були в м. Сватове, де відновлювали власну техніку. Потім переїхали в село Кримське, де виконували бойове завдання на 1-му та 29-му блокпостах. Останній тиждень перед поверненням додому провели в Лисичанську. Повернулися всі – без утрат і без поранених. Щасливі, що нарешті можемо обійняти рідних та друзів», – сказав командир.

Львів’янка Людмила прийшла на вокзал, щоб зустріти сина подруги, який уже вдруге повертається із зони АТО.

«Дуже радію, що Іван приїхав додому живим і здоровим. Уперше він поїхав захищати українську землю навесні. Тоді пробув на Луганщині півроку. Вдруге – 22 жовтня. Хлопець у 19 років зустрів війну. Бажаю всім нашим бійцям, які повернулися додому і які незабаром приїдуть, здоров’я, сили, наснаги і перемоги», – наголосила Людмила.

Сам же Іван каже, що його переповнюють найсвітліші емоції.

«Три місяці не бачив рідних. Отож радію, що повернувся живим і здоровим. Тепер відпочиватиму місяць, а може, й більше», – зазначив військовий.

19-річний Степан також удруге повертається з Луганщини додому. Каже, що, порівняно з першою поїздкою в зону АТО, яка тривала півроку, на Сході стало спокійніше.

«Першого разу було доволі складно. У нас були і поранені, і загиблі. Цього разу ситуація більш-менш спокійна. Натомість жодного дня не пам’ятаю без вогню з боку ворога», – розповів військовий і додав, що всі бійці, які залишилися на Сході України, захищатимуть українську землю і надалі.

«Здавати ворогу наші кордони не маємо наміру. Триматимемося до останнього і впевнені, що перемога буде за нами», – наголосив Степан.

Військові 24-ї механізованої бригади відпочиватимуть протягом місяця, а потім, якщо буде таке завдання, повернуться в зону АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ