Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

У неділю о 08:20 Папські пам’ятки буде урочисто впроваджено й вони залишаться в церкві Різдва Пресвятої Богородиці до 16:00.

Львів’яни та гості міста матимуть змогу помолитися біля особистих речей Івана Павла ІІ та фігури Матері Божої Фатімської. У короні цієї фігури розміщено копію кулі, якою було здійснено постріл під час замаху на Папу Римського у травні 1981 року. Також серед реліквій є медалі та монети, видані Ватиканом.

За словами о. Григорія Драуса, настоятеля римо-католицької парафії св. Івана Павла ІІ, паломництво реліквій до Львова триває як вшанування 35-ї річниці замаху на Івана Павла ІІ та буде ще однією нагодою для спільної молитви за мир в Україні. Також львів’янам нагадають Його промови, виголошені під час візитів до Львова та Києва.

Привезе реліквії до України Кшиштоф Вітковський, власник Музею монет і Папських медалей у Ченстохові (Польща).

Програма перебування реліквій св. Івана Павла ІІ у Львові:

П’ятниця, 13 травня

11:00-18:00 – виставлення реліквій у каплиці Львівської міської ради (пл. Ринок, 1);

19:00 – римо-католицька служба і хресна хода з фігурою Матері Божої Фатімської (храм Стрітення Господнього (вул. Винниченка, 30).

Субота, 14 травня

09:00-17:30 – виставлення реліквій у каплиці Львівської міської ради (пл. Ринок, 1);

12:00 – молитва з частиною реліквій на іподромі (біля Папського хреста) (вул. Стрийська, 119). Хресна хода по вул. Стрийській, родинний фестиваль на території майбутньої будівлі парафії св. Йоана Павла ІІ;

18:00-21:00 – служба Божа і вшанування реліквій у греко-католицькій церкві св. Андрія Первозванного (пл. Соборна, 3).

Неділя, 15 травня

08:00-16:00 – виставлення реліквій на парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ (просп. Червоної Калини, 70);

12:00 – римо-католицька служба з частиною реліквій у каплиці філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35-а).

ІА "Вголос": НОВИНИ