Голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявив, що за п'ять років анексії Криму на півострів переселили до півмільйона росіян.

Про це Чубаров розповів у інтерв'ю журналу НВ.

«Найбільш обережні підрахунки дозволяють припустити, що до Криму з Росії переїхало до 500 тис. людей», - зазначив Чубаров.

Він зазначив, що лише у Севастополі поселилося близько 200 тис. росіян. На думку Чубарова, для Росії такі заходи - додатковий фактор, який дозволить їй утримувати Крим у разі деокупації.

Голова Меджлісу повідомив, що в основному такі переселенці - це сім'ї й самі співробітники військових і силових структур.

«Але вже є чимала частина людей, які переселяються з власної ініціативи. Є банки, які видають пільгові кредити на будівництво людям з певних територій Росії, які переїжджають до Криму. Зокрема, з Іркутської та Новосибірської областей. Вони отримують кредити, які досить відрізняються за відсотками», - сказав Чубаров.

Росія ж при цьому намагалася позбутися кримчан, які не погоджуються з окупаційним режимом півостррова.

«Такі люди повинні бути витіснені з Криму. І це відбувається шляхом систематичних репресій. Це не лише залякування, обшуки й арешти, це і неможливість розвитку, коли Крим залишають підприємці», - зазначив Чубаров.

Додамо, що США запровадили санкції проти Міжнародного кримінального суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ