У соцмережах опублікували дані про останні хвилини життя пасажирів боїнга, який напередодні розбився в Індонезії. Зокрема, з'явилося повідомлення жінки, яка сіла на рейс разом зі своїми дітьми після відвідин родини, і їхні фото.

Про це розповідає Daily Mail.

Жінку звали Ратіх Вінданія. Перед самою посадкою на боїнг в аеропорту Джакарти вона виклала в мережу селфі зі своїми дітьми, які сміялися. У підписові до фото жінка зазначила: «До побачення, родино. Поки ми прямуємо додому».

Згодом її брат Ірфансія Ріянто виклав у мережу фото сім'ї з підписом: «Моліться за нас». Крім цього, чоловік зазначив, що  спершу родичі збиралися полетіти рейсом, запланованим на раніший час, однак в останню хвилину все змінилося.

Після повідомлення про катастрофу з літаком чоловік примчав до аеропорту. І навіть наступного дня, коли офіційні джерела повідомляли про відсутність тих, хто вижив, він сподівався почути добрі новини про свою сестру та ще чотирьох членів родини, зокрема своїх батьків, які летіли цим бортом.

Чоловік розповів, що його сестра та її діти закінчили тритижневі канікули та їхали 740 км (460 миль) додому на остров Західний Калімантан.

Водночас повідомляється, що правоохоронці зібрали у сімей пасажирів боїнга інформацію про них, наприклад - стоматологічні записи, а також зразки ДНК, які можуть допомогти в ідентифікації тіл.

Так, брат другого пілота боїнга Дієго Мамахіта Кріс сказав ЗМІ, що у нього попросили взяти пробу крові.

«Я вважаю, що мій молодший брат вижив, це лише для поліцейської процедури. Дієго — хороша людина, ми все ще вважаємо, що він вижив», — сказав Кріс Мамахіт.

У своєму профілі LinkedIn Дієго Мамахіт написав: «Я дуже люблю літати». Він та пілот Афван мали майже 20 років комерційного польотного досвіду. Раніше Афван був пілотом Повітряно-Військових сил.

«Ми, сім'я, все ще сподіваємося на хороші новини», — сказав член сім'ї Афвана.
Пасажирка Відія Нурсанті, вчителька середньої школи в Понтіанаку, поверталася після відпустки у своєму рідному місті Тегал на Центральній Яві. У Понтіанаку її чоловік Рафік Юсуф Аль Ідрус розповів про останні контакти, які він мав з нею.
«Я пожартував, сказавши, що коли вона приїде в Понтіанак, ми будемо їсти сатай. Вона зв'язалася зі мною через Whatsapp о 14:05, сміялася. Вона вже сідала в літак і сказала, що погодні умови не були хорошими», — розповів чоловік.
Капітан Еко Сурія Хаді, командир місцевого рятувального катера, повідомив місцевому телебаченню, що на місці авіакатастрофи були знайдені людські останки.
«Ми знайшли частини тіла, рятувальні жилети, автур (паливо для авіаційної турбіни) та уламки літака», — сказав він.

Нагадаємо:

  • У суботу, 9 січня, в Індонезії неподалік від столиці країни Джакарти зник з радарів літак індонезійської компанії Sriwijaya Air.
  • Згодом стало відомо, що літак впав у воду поблизу Джакарти.
  • На борту перебували 62 людини. Усі загинули. Українців серед них не було.
  • Причина катастрофи поки не відома. На місці працюють рятувальники. Шукають рештки тіл і з’ясовують точне місце падіння літака.

Читайте також:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ