Цього року в різних регіонах нашої держави з’являться нові флагштоки з нагоди 30-ї річниці Незалежності. З усіх західних областей найдорожчий стяготримач буде у Львові. Про це інформують «Наші гроші. Львів».

Відомо, що компанія «Швець та партнери» отримають орієнтовно сто тисяч гривень за робочий проєкт та ескіз. Флагшток з’явиться на території Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

21 травня планували провести закупівлю на будівництво, однак її скасували. Змінилася вартість проєкту. Спочатку на будівництво флагштоку планували витратити 6,7 млн гривень, однак 22 травня суму несподівано збільшили на сім мільйонів – до 13,7 млн гривень. Організатори оголосили нові торги, на яких представили розширене технічне завдання.

Яким буде флагшток у Львові

  • висота сягатиме 50,5 метрів;
  • вага – 8 тонн;
  • біля флагштоку встановлять вісім смітників та більше десятка лавок, проведуть освітлення та озеленення прилеглої території;
  • також здійснять монтаж опор щоглового типу, висота яких становитиме 70 метрів.

Скільки коштуватимуть флагштоки в інших регіонах Західної України

На Івано-Франківщині флагшток з’явиться в селі Старий Угринів на території місцевого музею. Робоча документація, кошторис та експертиза проєкту загалом коштуватимуть 60 тисяч гривень, а будівництво – 3,52 млн гривень. Висота становитиме 50 метрів.

Флагшток в Ужгороді (висота – 30 метрів) планують збудувати на площі Б. Хмельницького. Орієнтовна вартість – 6 мільйонів гривень.

Флагшток у Рівному коштуватиме понад 2,8 млн гривень. В інших західних регіонах наразі відсутні закупівлі щодо встановлення флагштоків.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ