До України прибула партія з 60, 5 тисяч тонн американського і колумбійського вугілля. Наступного року Україна отримає ще майже 470 тисяч тонн вугілля.

Про це це повідомила прес-служба ДТЕК.

Як зазначається, перше судно з вугіллям вже прибуло до порту «Південний». Воно буде забезпечувати потреби державних теплоелектростанцій «Центренерго».

Загалом в Україну прибуде 7 партій вугілля. Обсяг кожної партії складає від 40 до 75 тис. тонн.

«Центренерго» уклав контракт на постачання 1,5 млн тонн вугілля, щоб не допустити так званих віялових відключень електроенергії.

У компанії зазначають, що закупівля вугілля є тимчасовим заходом, щоб покрити дефіцит палива, а використання українського вугілля залишається пріоритетом.

«Протягом січня-жовтня цього року на шахтах ДТЕК «Енерго» видобули 13,7 млн т вугілля марки «Г» та ввели у роботу 23 нові лави. Всього у цьому році компанія планує видобути майже 17 млн т газового вугілля» , - йдеться у заяві ДТЕК.

Минулого тижня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував поставку американського вугілля до України. Також він додав, що морським шляхом буде доправлено вантаж вугілля з Казахстану.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ