В Україні планують повністю заборонити діяльність Російської православної церкви. Це сприятиме захисту нацбезпеки, суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Відповідний законопроєкт вже внесли у Верховну Раду. Ініціатором виступила народна депутатка від політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода» Оксана Савчук. Тепер за цей законопроєкт мають проголосувати народні депутати.

“Метою ухвалення законопроєкту є захист нацбезпеки і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні”, – сказано в повідомленні. 

Законопроєкт передбачає, що всю церковну власність управління РПЦ в Україні та релігійних організацій, зокрема й Київської митрополії Української православної церкви, впродовж 48 годин з дня ухвалення цього закону мають інвентаризувати та націоналізувати.

Релігійні громади, монастирі і духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів.

Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра та інші архітектурні пам'ятки державного значення, що перебувають у власності або користуванні РПЦ, перейдуть у власність держави. 

ІА "Вголос": НОВИНИ