Впродовж поточної доби, 8 січня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі було зафіксовано п'ять порушень режиму «тиші».

В результаті обстрілів один український захисник отримав поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС у фейсбук.

Зокрема, в бік Пісків збройні формування Російської федерації відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.

У напрямку Богданівки та Кримського ворог вів вогонь зі стрілецької зброї.

Поблизу Станиці Луганської російські найманці задіяли безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілу ВОГ-17.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

«Унаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний», - поінформували в пресслужбі.

Зазначається, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Як писав раніше «Вголос», начальник штабу оборони Великобританії, адмірал Тоні Радакін розробив план військових дій на випадок вторгнення Росії в Україну і представив його уряду країни.

ІА "Вголос": НОВИНИ