Сьогодні, 17 лютого, на Львівщині не заплановано вимкнень електроенергії.

Про це повідомляє Львівобленерго.

«У п'ятницю на Львівщині не заплановано вимкнень електроенергії, оскільки наразі немає розпоряджень НЕК »Укренерго« про введення лімітів», - говориться у повідомленні.

Водночас  якщо за певною адресою відсутня електроенергія, це пов'язано з іншими причинами: вихід з ладу кабелю чи аварійне пошкодження мереж, яке трапляється і в мирний час; ремонтні роботи, які планово проводять протягом всього року для підтримки електромереж у належному стані та ін.   

Також, за словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, основним фактором, який призвів до покращення ситуації, є злагоджена робота всіх енергетиків та накопичувальний ефект від відновлювальних робіт як на підстанціях, так і на електростанціях.

Але ситуація ще далека від того, щоб бути абсолютно стабільною. Є ризики ракетних обстрілів у майбутньому.

«Починаючи із січня українській енергосистемі допомагав імпорт електроенергії з Європи, який дозволяв пом'якшити дефіцит потужності. Зараз Україна здатна покривати споживання власними ресурсами, що призвело до зменшення імпорту. Але у разі похолодання, зростання споживання, впливу інших факторів, які призведуть до дефіциту потужності, імпорт може бути відновлений, і він знову стане додатковим фактором безпеки для енергосистеми», - каже Володимир Кудрицький.

Читайте також у «Вголосі»: Генштаб ЗСУ попереджає українців про можливі масовані ракетні атаки окупантів. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ