Служба безпеки України затримала викладача університету, який брав участь у російській розвідці та направляв удари російських військ по Харкову.

Контррозвідка СБУ викрила ще одного російського агента (відомого як «гра») у Харкові. Цей агент координував ракетно-артилерійські удари російської федерації по військових та критичних об'єктах обласного центру.

Про це повідомляє СБУ у своєму телеграм-каналі.

Зловмисником виявився 49-річний доцент одного з харківських університетів, якого російська військова розвідка завербувала під час повномасштабного вторгнення.

Основними завданнями агента були фіксація наслідків ракетних та артилерійських ударів по оборонних підприємствах Харківщини та відстеження руху підрозділів Збройних сил України та локацій з боєприпасами та амуніцією.

Агент також відслідковував діяльність іноземних волонтерських організацій у Харкові.

Співробітники СБУ затримали його в його власному помешканні в обласному центрі. За даними слідства, він передавав розвідку російській стороні через месенджер у вигляді текстових повідомлень та відміток на електронних картах.

 

Під час обшуків в помешканні затриманого вилучили мобільний телефон та комп'ютерну техніку з доказами співпраці з агресором.

Наразі він перебуває під вартою, і триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ