Президент України Володимир Зеленський відреагував на звільнення військовослужбовця Віталія Марківа з-під варти.

У своєму Телеграм-каналі глава держави привітав Марківа, зазначивши, що ця перемога додає сил у боротьбі за інших українців, які перебувають у полоні або у в'язниці за межами України.

«Це міністерство внутрішніх справ, уповноважений з прав людини, наші дипломати, юристи, адвокати, журналісти, громадські діячі, наша діаспора в Італії, Європі та світі», - сказав президент.
Як відомо, у вівторок, 3 листопада, італійський суд виправдав українця. Віталія Марківа виправдали та відпустили з-під варти.

Вже завтра, 4 листопада, військовослужбовець повернеться в Україну. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“У найближчі годину-півтори ми поїдемо до нього у в’язницю і заберемо. Сподіваюся, завтра він вже буде в Україні. Думаємо, він поїде з нами. Він вийде, ми переночуємо і поїдемо в Україну”, – розповів міністр.

У чому звинувачували Віталія Марківа

Як відомо, 30 червня 2017 року поліція Італії заарештувала Віталія Марківа в аеропорту Болоньї за підозрою у вбивстві громадянина Італії Андреа Роккеллі (фотокореспондента).

Під час засідання суду, яке відбулося 15 жовтня адвокати Марківа надали факти того, що стороною звинувачення був використаний некоректний переклад його слів.

Сьогодні, 3 листопада, суд присяжних виніс вирок по апеляції і виправдав українця.

ІА "Вголос": НОВИНИ