Щоби залучити до України інвесторів, влада повинна позбутися олігархату. Втім, вона навіть не думає цього робити. Отже й на інвестиції українцям сподіватись не варто.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив ексзаступник голови ВРУ Руслан Кошулинський.

«Допоки в Україні буде олігархічна економічна стагнація, тобто допоки олігархи управлятимуть Україною, жоден якісний інвестор до України не прийде. У нас базові галузі економіки в руках одного-двох олігархів. Тому ви що завгодно можете робити, але все одно доведеться йти до олігархів, щоб розпочати бізнес. До електроенергії підключитися - до Ахметова. Щось купити з нафтопродуктів - до тих самих. Зараз »Приватбанк« ще й програє суди Коломойському. Інвестори ж бачать все це! Розуміють, що 5-10 олігархів в Україні вирішують все», - зазначив Кошулинський.

За словами політика, за цієї влади українцям не варто сподіватися на інвестиції:

«Свобода» давно подала до Верховної Ради антиолігархічні законопроекти, зокрема, про заборону виведення коштів в офшори, про повернення коштів з офшорів. Але цей склад Парламенту навіть не хоче вносити їх на порядок денний. Тому й нема чого сподіватися, що до нас прибіжать інвестори«.

»Минулого року головним інвестором України були українські заробітчани. 12,5 млрд доларів вони тільки офіційно через банківські установи перевели в Україну. А скільки ще неофіційно - додайте, вийде пів бюджету держави. Тим часоі іноземні інвестиції за рік склали всього 2 млрд доларів, і то переважно у банківську сферу, а не в пряме виробництво", - додав Руслан Кошулинський.

Повний запис ефіру дивіться за посиланням:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ