Курс долара стрімко падає і від січневого піку в 28,3 грн за гривню опустився аж до 26,9 грн цього тижня.

Із року в рік саме в цей час аграрії розконсервовують свої валютні запаси і готуються до посівної, що завжди грало на укріплення гривні. Цьогоріч укріпленню гривні допомагають ще й іноземці. Вони активно скуповують українські державні облігації, а зараз дуже вигідні для цього умови на сотні мільйонів доларів. Відтак, «зелених» на ринку стає більше і їхній курс падає, повідомляє ТСН.

Як видно з торішніх показників – варто ще зачекати, але тільки, якщо не станеться чергових форс-мажорів, які прогнозувати нині ніхто не візьметься, тому що вибори самі собою – це форс-мажор для держави.

У будь-якому разі купувати валюту буде значно простіше. В Україні запрацював закон «Про валюту та валютні операції», який відчутно полегшує операції з іноземними грішми. Тепер купити до 150 тисяч гривень на день можна не тільки в банках та обмінниках, а ще й на пошті, в банкоматі і навіть просто в інтернеті. Українці почали вже активно користуватися відновленою послугою. Лише за добу від початку дії новації люди придбали мільйони доларів «онлайн». Серед новацій з’явилась можливість переказувати за кордон трохи більше: з 50 тисяч доларів до 50 тисяч євро, а також можливість інвестувати більше в іноземні активи.

Зміни торкнулись і бізнесу, що, на думку фахівців, зробить Україну привабливішою для інвесторів, адже вільний обіг грошей для іноземців - це надійність.

Як писав «Вголос», закон "Про валюту і валютні операції" набув чинності 7 лютого.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ