Офіційна заява футбольного клубу «Рух».

Матч «Рух» – «Металіст». Футбол в День Незалежності, гра тривалістю 4 з половиною години та трьома паузами на повітряну тривогу, була дограна до кінця і мала увійти в історію як один з символів незламності українського народу, як доказ, що український футбол є і буде, навіть попри таку складну ситуацію в країні. Перший домашній матч «Руху» у новому сезоні справді запам’ятався. Щоправда, не лише через це. А скоріше через футбольне свавілля з боку УПЛ, яка дала ляпаса вболівальникам, в тому числі, і харківського «Металіста», відібравши у них законне право на перегляд футбольного матчу улюбленої команди.

Як вам відомо, футбольний клуб «Рух» планував трансляцію домашніх поєдинків в УПЛ на своїх платформах. Наше ключове завдання було показати нашим уболівальникам якісний продукт, використовуючи при цьому найкращі на сьогодні технічні можливості ПТС в Україні. Натомість нам закидують звинувачення у якомусь вигаданому футбольному сепаратизмі. Акцентуємо, що жодні права на трансляцію домашніх матчів «Руху» ми не передавали в УПЛ, а так званого єдиного телепулу, на якому зараз спекулюють в кабінетах Будинку футболу, не існує. Відтак, права та майданчик для трансляцій – це прерогатива виключно самого клубу.

Те, що відбулось вчора – це кричуще порушення принципів fair play та закону з боку УПЛ. Хочемо зазначити, що на клубному ютубі нахабно заблокували трансляцію ще ДО ПОЧАТКУ САМОГО МАТЧУ! В цей момент у етері каналу відбувалась передматчева студія. Невже і на неї права належать Setanta? Згодом трансляцію забанили на телеканалі НТА, а через погрози натиснули на Megogo і там закрили доступ до перегляду. Нічим іншим, як беззаконням та футбольним рекетом це назвати не можна. Дійшло до того, що ми були змушені показувати гру у Фейсбук. Усе заради того, щоб наші уболівальники та вболівальники «Металіста», як ми і обіцяли, змогли побачити матч у вільному доступі.

Зважаючи на вчорашнє блокування клубної трансляції, численні кібератаки на офіційний сайт, які й досі продовжуються, ми прийняли рішення передати права на трансляції наших матчів 1+1 media.

Починаючи з 3-го туру Чемпіонату, саме вони будуть трансляторами наших домашніх матчів в УПЛ, відтак, глядачі матимуть змогу безкоштовно у вільному доступі дивитися поєдинки «жовто-чорних» на загальнодоступних національних телеканалах 2+2 та УНІАН, на YouTube-каналах спортивних проєктів 1+1 media – FootballHub і «Профутбол Digital», а також на клубному YouTube-каналі RUH TV.

ІА "Вголос": НОВИНИ