Я близько року тому сидів в Офісі президента, біля Зеленського тоді сиділи також Богдан, Головнокомандувач ЗСУ Хомчак – і тоді чинний глава держави сказав таку фразу: «Я навіть не виключаю той факт, що нам доведеться відмовитися від цієї території».

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів ветеран війни на Донбасі, волонтер та працівник фонду «Повернись живим» Андрій Римарук.

«Військові при цьому отримали завдання прорахувати, за скільки часу вони вириють 20-метровий котлован, заповнять його водою, запустять туди крокодилів і просто відмовляться від цієї території. Але ми розуміємо, що такий варіант викличе дуже багато дискусій», - розповів він.

Самих же сценаріїв розвитку подій, за словами ветерана, багато.

«Від активізації бойових дій, до яких, на жаль, ми не готові (дивімось правді в очі), і до замороження конфлікту. Як буде – побачимо, але знаю одне: відмовлятись від цієї території не можна, навіть якщо вона нам дістанеться такою, як ми її показали у фільмі «Атлантида» (зруйнованим простором, непридатним для життя, – ред.)», - додав Римарук.

Але це ж навпаки, переконаний він, – неоране поле: туди можна залучати інвестиції – просувати ту ж «зелену енергетику», адже інвестиції – це поповнення бюджету і нові робочі місця.

«Так, буде страшно і буде важко, але не варто опускати руки. Якщо ж загалом глянути на політику Офісу президента – вони діють ситуативно і це їх заганяє у глухий кут. Як буде далі – невідомо, але я переконаний, що Донбас до нас повернеться – але не при цьому Президентові і не при цій владі», - резюмував ветеран АТО.

Більше читайте в інтерв’ю: «Зеленський при мені сказав: «Можливо, нам доведеться відмовитися від Донбасу».

ІА "Вголос": НОВИНИ