В Одесі донька нарешті зустрілась з матір'ю, яка 21 рік вважалась безвісти зниклою.

Про унікальну історію з реального життя розповіла головний редактор Української Служби Інформації Тетяна Милимко.

Мова йде про Тетяну Присяжну, яка 21 рік не бачила своє п'ятьох дітей.

Так, жінка зустрілась зі своєю донькою на залізничному вокзалі Одеси. Для обох ця зустріч була довгоочікувана, адже обоє вже втратили надію, що колись вони зможуть зустрітись.

Відомо, що все почалось з образи. Так, в Тетяни Василівни було п'ятеро дітей: чотири доньки та син. Одного разу син отримав сильний опік руки. Лікарі твердили, що хлопчику необхідна ампутація, проте матір хотіла за будь-яку ціну зберегти руку. В результаті ціна була досить високою. Сім'ї довелось продати майже все, що в них було, щоб врятувати хлопчика.

Через деякий час між ними стався скандал. За словами Тетяни, її син повів себе некоректно і жінка прийняла фатальне рішення - піти з дому і залишити дітей самих.

Єдиним місцем заробітку жінки стали підземні переходи. Там вона просила на хліб, а деякий час навіть працювала на ромів. Тетяна складала кошти для того, щоб зняти собі квартиру і жити, але одного разу її жорстоко побили та викрали всі заощадження. В результаті в жінки пропала пам'ять. Можливо, вона б і хотіла повернутись додому, але не знала куди йти.

Всі ці роки жінка не вела асоціальний спосіб життя, завжди старалась виглядати доглянуто, за це її і поважали на вулиці.

Останні роки Тетяна Василівна провела в будинку для безпритульних літніх людей. Там з нею попрацювали для встановлення пам'яті та документів.

Як з'ясувалось, за її старою адресою проживає одна із доньок. 

Донька була шокована новиною про те, що її матір жива. Жінка одразу зібралась і поїхала до матері, щоб забрати її до себе.

Яна розповіла, що вони шукали матір десять років, але з кожним роком надія знайти жінку ставала меншою. А через два роки після зникнення Тетяни, помер її чоловік. 

Як з'ясувалось, у жінки є вже онуки й навіть правнук. Одна із доньок записала своїй матері відео-привіт, оскільки живе за кордоном.

«Мама у нас дуже мудра людина. Ти живеш і говориш: а моя мами б зробила так, а моя мама б сказала так. І ти живеш тим, що згадуєш, що мама тебе навчила і все, що вона тобі сказала», - розповіла Яна.

Тепер на жінку чекає важлива розмова з сином, а потім і з доньками.

Тетяна навіть не вірить в те, що впродовж 21 року її шукали та вірили, що вона жива.

ІА "Вголос": НОВИНИ