Палата Представників Сполучених Штатів наступного тижня повернеться з канікул і після визначення парламентського механізму зможе проголосувати за законопроєкт щодо зовнішньої підтримки.

Про це заявив колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер на зустрічі зі ЗМІ в “Амерікан Юніверсіті Київ”. 

“Це трагедія, сумно та розчаровує, що цього не сталося раніше. Я не можу обіцяти якісь часові рамки і день, коли пакет буде прийнято. Я очікую, що Палата повернеться наступного тижня. Протягом цього часу вони будуть розмірковувати над парламентським механізмом і як рухатися вперед... Я сподіваюся, що протягом кількох тижнів, на початку березня це буде зроблено”, — сказав він.

Волкер зауважив, що щодо невідкладності допомоги Україні неможливо сперечатися, адже її вплив на поле бою вже було видно в Авдіївці, де, за словами колишнього спецпредставника, більша кількість боєприпасів дала б змогу українцям довше протриматися.

“Я думаю, що американські конгресмени і народ розуміють нагальність допомоги, але це — не єдина річ. Конгресмени також турбуються через прямий вплив тисяч людей, що нелегально потрапляють до США”, — пояснив американський дипломат.

Крім того, він зауважив, що зберігає оптимізм стосовно України у далекій перспективі.

ІА "Вголос": НОВИНИ