ООН не може з належною швидкістю надавати гуманітарну допомогу всім постраждалим через війну українцям з огляду на її жорстокість і масштаби, а також невирішеність безпекових питань для представників гуманітарних організацій.

Про це сказав представник Управління ООН з гуманітарних питань Савіано Абреу на пресконференції про гуманітарну кризу в Україні, пише Укрінформ.

«Зараз життя багатьох людей зруйновано через цю війну. Ми робимо все можливе, щоб їх підтримати. Діяти у зоні війни непросто, і ми діємо не з такою швидкістю, з якою хотіли б. Але водночас це зараз один з найжорстокіших конфліктів, які ми спостерігали в новітній історії. Складність також у тому, наскільки швидко розвивається криза. 25 відсотків населення мусили втекти зі своїх домівок, майже 16 млн зараз потребують гуманітарної підтримки», - сказав Абреу.

Він зауважив, що до 24 лютого ООН та інші міжнародні організації діяли лише вздовж тодішньої лінії розмежування у двох областях, а за два місяці їм довелось істотно збільшити масштаби роботи у 24 областях.

«Це складно, але ми намагаємося діяти в усіх місцях, уражених війною. Звісно, є проблеми, в тому числі з безпекою і з доступом. Є регіони, куди ми не можемо приїхати, тому що в нас немає достатніх гарантій безпеки, хоча там є люди, які потребують нашої підтримки», - констатував він.

За словами Абреу, з огляду на масштаби гуманітарної катастрофи в Україні, не так просто з належною швидкістю організувати допомогу всім, хто її потребує.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ