Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповіла волонтер Ірина Яремко.

«Тема псевдоволонтерів та шахраїв є актуальною протягом усього часу російсько-української війни. Зараз це дуже болить, бо вся країна втомилася. І ці кошти, котрі хочуть передавати для військових, є більш цінними, ніж це було напочатку. Активна громадськість Львова поборола тих прохачів, які дозволяли собі ходити по транспорту і збирати в скриньки, в невідомі фонди, кошти. Новий вид збору коштів — незрозумілі музичні колективи, які працюють там, де є найбільше скупчення людей. Що це? Це волонтери? А де вони були три роки тому? Волонтери не тільки Львова, але й області, знають вже одне одного в обличчя», - зазначає вона.

Відрізнити таких псевдоволонтерів непросто. Насамперед, варто поцікавитись, чим уже допомогла організація. А ще - одним із важливих документів є акт відкриття скриньки із пожертвами. Його мають підписувати троє абсолютно випадкових людей. Проте, краще-таки звертатись до перевірених волонтерських організацій.

«У Львові є знані волонтерські організації, які працюють від початку війни. Зараз на фронті потрібні такі речі, як оптика, тепловізори, дальноміри, приціли. А також наколінники, налокітники, тактичні рукавиці й окуляри...», - додає Яремко.

Більше - у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

ІА "Вголос": НОВИНИ