Новий рік-2020 українцям обійдеться дорожче, ніж святкування 2019-го року. Порівняно з минулим святкуванням, вартість столу до Нового року-2020 зросте на 7%. В українській валюті ціна свята для компанії з восьми чоловік (з алкоголем і без надмірностей) буде дорівнює 3,5 тисячам гривень.

Про це розповів експерт Олексій Дорошенко, повідомляє РБК-Україна.

Олексій Дорошенко, який є керівником громадської організації «Національна рада економічного розвитку», вважає, що за новорічний стіл прийеться заплатити понад 4 тисяч гривень, якщо на святкування плануються делікатеси. Трохи дешевше обійдеться святкування для тих, хто планує готувати традиційні новорічні страви, включаючи салати, м'ясні і рибні продукти, овочі, фрукти, кондитерські вироби, напої - близько 3,5 тисячі гривень.

«Якщо ви святкуєте, маючи зарплату в 4-6 тис. грн, на місяць, то для вас він (Новиовічний стіл - ред.) подорожчає. Тому що це будуть найдорожчі продукти, і в цій категорії ми бачили дуже серйозні коливання цін, наприклад, на овочі, хліб. А якщо, навпаки, стіл у вас дорогий, і кількість вітчизняних продуктів на ньому складає близько 20%, то він з високою часткою ймовірності буде дешевше, ніж в минулому році», - розповів Дорошенко.

Нагадаємо,  стало відомо, скільки відпочиватимуть українці у грудні.

ІА "Вголос": НОВИНИ