17 липня 2023 стартують перші авіачартери на курорти Шарм ель Шейха із польського міста Жешув зі зручними годинами вильоту та повернення, також доступні рейси з Варшави та Катовіце.

Купити онлайн вигідні тури до Єгипту на офіційному сайті турагенції АНЕКС Тур можуть мешканці всіх регіонів України та українські родини, які тимчасово проживають за кордоном.

Бухти Шарм ель Шейха поряд з аеропортом

Готелі на відстані 15-40 хвилин від аеропорту для зручності туристів поділяються на зони за назвами бухт або міських кварталів.

Де краще влітку відпочити в Шарм ель Шейху:

  1. Шаркс Бей - топові готелі з високими рейтингами, п'ять хвилин пішки до знаменитої площі Сохо;
  2. Наама Бей – чудовий піщаний пляж під високими пальмами, пологий вхід у воду, мініатюрні коралові рифи доступні дітям; вздовж пляжу тягнеться довгий променад, яким туристи ввечері йдуть на шопінг в торгові центри;
  3. Хадаба – скелясте плато над кораловими садами, ідеальне місце для снорклінгу, з терас готелів все включено 4 і 5* на першій лінії відкривається чудовий краєвид на море;
  4. Марса-Ель-Декхейла - бухта з кораловим рифом біля острова Тиран з найбільшим курортним комплексом Шарм ель Шейха - мережею готелів Domina;
  5. Набк Бей – поєднання піщаного пляжу для малюків та коралових рифів, доступних зі стаціонарних понтонів; на вулиці Ла Страда працюють Макдональдс та Старбакс, багато торгових центрів;
  6. Шарм ель Майя – спокійна бухта з піщаним входом, в кроковій доступності Старе місто та знаменитий Old Market з торговими центрами та рибними ресторанами.

З готелів Шарм ель Шейха туристи вирушають на екскурсію до заповідника Рас Мохаммед з унікальним підводним світом

Бюджетна відпустка в Дахабі з Жешува

З Шарм ель Шейха в рамках пакетного туру безкоштовний трансфер доставляє туристів в готелі Дахаба, поїздка займає годину-півтори. Недорогий відпочинок на березі з постійним бічним бризом оцінили шанувальники кайтсерфінгу та віндсерфінгу. У Дахабі чекає на фрідайверів один із найнебезпечніших дайв-спотів світу - Блакитна діра.

Українські туристи обирають готелі все включено в районі Мадінат з піщаними пляжами та домашніми кораловими рифами. Топові екскурсії: світанок на горі Сінай, бедуїнське село, купання в прісній воді оази Айн-Худра, хайкінг у заповіднику Рас Абу Галум.

Як дістатися з України до аеропорту Жешува

У міжнародний аеропорт Rzeszow (RZE) від головного залізничного вокзалу Жешува автобусом №53 їхати 35 хв., на таксі – 14 хв. Відстань від Києва до Жешува 711 км, на власному авто поїздка займає 9 годин, автобусом до 16 годин.

Від Львова шлях значно коротший – лише 172 км, 2-3 години автобусом. Спільно з польськими колегами Укрзалізниця запустила прямі рейси зі Львова до Жешува:

  • звичайний поїзд їде 1 год. 50 хв., відправлення кожні 4 години;
  • Інтерсіті довозить пасажирів за 1:00, періодичність кожні 2:00.

Подаруйте собі та дітям легку комбіновану відпустку з відпочинком у Єгипті із Жешува та знайомством зі Львовом, Моршиним, Трускавцем, Карпатами.

ІА "Вголос": НОВИНИ