У Міністерстві закордонних справ України відреагували на підписання довготривалого контракту між Угорщиною та РФ на постачання російського газу в обхід нашої держави.

Про це йдеться на сайті відомства.

Відомо, що сьогодні, 27 вересня, у Будапешті був підписаний новий довгостроковий контракт з російським концерном «Газпромом» на постачання газу в обхід України.

У МЗС вважають дане рішення виключно політичним, економічно необґрунтованим, прийнятим на догоду Кремлю та на шкоду національним інтересам України і українсько-угорським відносинам, що не відповідає принципам Договору про основи добросусідства та співробітництва між Україною і Угорською Республікою від 6 грудня 1991 року.

Варто зазначити, що Угорщині вигідніше отримувати газ транзитом через розгалужену газотранспортну систему України. Адже дана система дозволяє найкоротшим шляхом безперебійно постачати газ до країн Європи.

«З сумом відзначаємо, що це рішення завдає шкоди позитивним результатам і тенденціям у двосторонніх українсько-угорських відносинах, для досягнення яких докладено багато зусиль та енергії особисто міністрами закордонних справ України і Угорщини Дмитром Кулебою і Петером Сійярто», - повідомляє МЗС.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ