Верховна Рада України у четвер, 24 березня, підтримала законопроєкт №7132, за яким випускники шкіл, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради з посиланням на  Український центр оцінювання якості освіти.

Як зазначив у коментарі «Вголосу» очільник департаменту освіти та науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска, у середовищі фахівців відбуваються консультації чим замінити ЗНО та як його найкраще провести.

«Серед інших пропозицій є і проведення єдиного іспиту, який об’єднає питання з чотирьох предметів», - каже він.

Проте, чіткої позиції досі нема.

Наразі Комітет з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України плідно співпрацює з Міністерством освіти і науки України, з представниками вищої і загальної середньої освіти із розроблення Порядку зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році, тобто документа, який би відповів на всі ті питання, що є актуальними для вступників.

Попередньо розглядається можливість проведення тестування в комп’ютерному форматі. Завдяки цифровізації буде створено максимально безпечні умови для учасників вступної кампанії, аби вона пройшла на засадах доброчесності, а прагнення вступників були реалізовані на засадах максимальної прозорості.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на Львівщину переїжджають виші та ПТУ з окупованих та зруйнованих територій України.

ІА "Вголос": НОВИНИ