Про це інформує місцева поліція, передає Укрінформ.

«Оскільки невідомо, скільки вибухової речовини все ще знаходиться в бомбі, ми зберігаємо обмежений доступу в зону. Це буде тривати ще кілька годин», – йдеться в повідомленні.

Операцію почали ще об 11 ранку середи, проте виникли ускладнення – виявився відкритим механічний детонатор. У результаті сталася часткова детонація. Роботи зупиняли декілька разів.

Після чергового часткового вибуху незадовго до півночі сапери змушені чекати до ранку четверга, поки ізоляційний матеріал на бомбі не згасне, і сама вона не охолоне. При цьому сапери запевняють, що ситуація під контролем, але не виключають, що можуть статися вибухи. На місці поруч зі снарядом знаходиться одна людина, вона спілкується з командою по відеозв'язку.

Фахівці вже розробили сценарій на випадок, якщо знешкодити снаряд так і не вдасться. Вони мають намір створити так звану верхню ударну хвилю. Проте потрібно ще оцінити можливі масштаби руйнувань.

Авіаційна бомба часів Другої світової війни вагою у 500 кг була виявлена на будівництві у вівторок увечері в центральній частині міста, недалеко від залізничного вокзалу. Ситуація серйозним чином позначилася на роботі залізничного і міського транспорту.

Всю ніч проводилася евакуація людей у радіусі 400 м від місця небезпечної знахідки. Це майже 9 тисяч осіб, включаючи пацієнтів лікарні та мешканців будинку престарілих. Людям доводиться проводити другу ніч поспіль поза домом.

Знахідки старих авіабомб в німецьких містах – не рідкість, проте, як правило, їхнє знешкодження проблем не викликає.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ