У другому турі виборів Президента України 2,3% виборців зіпсували виборчі бюлетені, що вдвічі більше порівняно з попереднім туром.

В історії України це не рекордна кількість, – зазначає інтернет-видання громадського руху Чесно. У другому турі виборів Президента України 2010 року, де змагалися Віктор Янукович і Юлія Тимошенко, зіпсували майже 4,4% бюлетенів.

Глава комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що протестне голосування залишається великою проблемою.

«У першому турі було визнано недійсними 1,18% голосів, тобто понад 220 тисяч голосів було визнано недійсними. У другому турі проблема зросла вдвічі. За даними 93% підрахунку голосів, кількість недійсних бюлетенів становить 2,3% – понад 400 тисяч. Це дорівнює такому обласному центру, як Вінниця», – зазначив він.

Голова КВУ повідомив, що, відповідно до інформації від спостерігачів КВУ, в різних регіонах країни низка громадян публічно псувала виборчі бюлетені.

На бюлетенях виборці писали всякого роду «послання» замість того, щоб поставити галочку навпроти прізвища одного з кандидатів.

Так, на бюлетенях писали: «Батько Махно», «Боляче», «Так нас!», «Жоден не гіден», «Хай живе вільна Галичина!» тощо.

«Складається враження, що в соцмережах з'явився новий вид розваг – публікувати фото бюлетенів із негативними примітками. Ми бачили бюлетені «За батька Махна», із написом «Ми це заслужили», написи на бюлетені «Слава Україні» та «Господи, допоможи», – додав Кошель.

Раніше «Вголос» писав: Під Києвом виборець утік із дільниці з бюлетенем

ІА "Вголос": НОВИНИ